Kūdikio sutiktuvės — trumpai ir naudingai

Kūdikio sutiktuvės — trumpai ir naudingai

Ar sugalvojote savo sesei, draugei ar kolegei surengti kūdikio sutiktuves (angl. baby shower)? Puiki idėja, bet kartu ir šioks toks galvos skausmas — nuo ko pradėti? Štai jums keletas patarimų ir idėjų, kurios padės nudžiuginti būsimus tėvelius ir gerai kartu praleisti laiką.

Kada švęsti „baby shower“?

Trimestras. Paprastai kūdikio sutiktuvės organizuojamos apie 20-ą nėštumo savaitę, kadangi nėštumas jau yra pakankamai gerai įsitvirtinęs, o tėveliai, tikėtina, jau yra visiems pranešę apie pagausėjimą.

Metų laikai. Būtų naudinga pagalvoti apie metų laiką ir orus. Jeigu planuojate šventę lauke, tam tinkamiausias laikas — vėlyvas pavasaris ar ankstyvas ruduo, kadangi oras nebūna pernelyg karštas ar šaltas. Vis dėlto, jeigu šventę planuojate vasarą arba žiemą, geriau būtų ją surengti viduje, kad būsima mamytė per daug nesukaistų ar nesušaltų.

Staigmena ar kvietimas?

Kiekvienas žmogus yra skirtingas, dėl to, jeigu pažįstate būsimus tėvelius, reikėtų atkreipti dėmesį, ar šiai šeimai patinka staigmenos, ar vis dėlto jie mieliau viską suplanuoja iš anksto. Tiek staigmena, tiek ir pakvietimas iš anksto turi savo pliusų.

Kvietimas iš anksto. Tėveliai gali dalyvauti organizavime: sudaryti svečių sąrašą, išsakyti savo pageidavimus dėl temos, užsiėmimų ar kitų svarbių dalykų. Taip pat šis variantas sukelia mažiau streso bei leidžia iš anksto visiems viską susiplanuoti.

Staigmena. Tokio tipo vakarėlis neapkrauna būsimų tėvelių organizaciniais darbais ir tiesiog leidžia netikėtai sudalyvauti šventėje, kuri skirta tik jiems.

Visais atvejais būtina atkreipti dėmesį į dalyvių būdą ir asmenines savybes. Jeigu nesate tikri, visada galite pasitarti su šios šeimos artimaisiais ar draugais, juk vis dėlto svarbiausia, jog jiems ši patirtis būtų pati maloniausia ir įsimintiniausia.

Šventės papuošimai — taupiai, bet gražiai

Dažnai papuošimui galima panaudoti gamtos dovanojamas gėrybes. Galite sukurti savo gėlių kompoziciją iš pievos gėlių, ar panaudoti žvakes ir moliūgus, rudeninius lapus ar žiemos nuglostytas pušų šakas. 

Taip pat galite panaudoti sezoninius atributus — rudenį ar lietingą pavasarį linksmai atrodys spalvoti skėčiai ir botai, o žiemą — kalėdinės lemputės ir šilti pledai bei didžiuliai kakavos puodeliai.

Vis dėlto, jeigu planuojate išlaidas dekoracijoms, visada galite rinktis balionus — jie yra vieni labiausiai „baby shower“ šventei tinkančių dekoracijų. Taip pat galima panaudoti žvakes, popierines dekoracijas bei jūsų draugų nuotraukų koliažą. Verta nepamiršti staltiesių norint sukurti jaukų ir įmantresnį įvaizdį.

Tačiau visais atvejais, gražiausia šventės dekoracija — nuoširdi draugų šypsena!

Ką veikti?

Kad kūdikio sutiktuvių šventė netaptų tik dovanų dovanojimo susitikimu, galite pasiruošti keletą žaidimų. Kiekviena šventės veikla būsimiems tėveliams sukurs malonius prisiminimus. Išbandykite šiuos žaidimus:

Spėjimai apie būsimą kūdikį. Pabandykite visi atspėti kokia bus mažylio gimimo data, lytis, svoris bei ūgis. Šie spėjimai gali labai pralinkminti, o gal net ir sukurti šiokį tokį azartą. Spėjimus galite užrašyti arba įrašyti video.

Patarimai ar palinkėjimai. Paprašykite visų svečių užrašyti vieną svarbiausią patarimą arba palinkėjimą būsimiems tėveliams, galbūt jie atras tikrai labai svarbių „perliukų“.

Smėlinukų dekoravimas. Galite pasiruošti keletą smėlinukų ir specialių tekstilės dažų ar flomasterių. Šventės eigoje galite visi draugiškai juos išpiešti, kad mažylis turėtų unikalų rūbelį ateičiai.

Sauskelnių keitimo žaidimas. Šiam žaidimui reikėtų pasiruošti iš anksto, kadangi jums prireiks poros lėlių (ar pliušinių žaislų), sauskelnių, drėgnų servetėlių, pudros (nebūtina) ir smėlinuko. Du besivaržantys žaidėjai turi kuo greičiau pakeisti „naujagimiui“ sauskelnes ir jį aprengti. Šį žaidimą galima žaisti užrištomis akimis — taip bus dar smagiau.

Patarimas — pasiruoškite tik 3-4 žaidimus, kadangi jie turėtų atpalaiduoti ir pagyvinti šventę, o netapti maratonu. Jeigu svečiai sėkmingai randa bendrą kalbą ir gerai leidžia laiką, nereikėtų jų versti žaisti.

Prasmingos ir apgalvotos dovanos

Sauskelnės. Bene pagrindinė dovana, kurios tikrai prireiks! Ir kuo daugiau — tuo geriau. Žinoma, reikėtų apsvarstyti ekologiją — galbūt tėveliai planuoja naudoti daugkartines sauskelnes, tačiau, tikėtina, kad gavę vienkartinių, jas tikrai sunaudos, arba paaukos.

Knygos. Tai puiki investicija į mažylio ir tėvelių ryšio užmezgimą ateityje. Turbūt daugelis suaugusiųjų prisimena tuos malonius vakarus, kai mama ar tėtis skaitydavo knygą prieš miegą. Knygos viduje galite užrašyti palinkėjimą ir tai taps ilgaamžiu prisiminimu.

Kuponai. Tai gali būti kuponas įsigyti mažylio baldus, vėžimėlį, autokėdutę ar drabužėlių. Tai netgi gali būti kuponas maisto užsakymui (jeigu šeima gyvena aptarnaujamoje vietovėje), nes, žinia, kad naujagimio tėveliai neturi laiko niekam kitam, tik mažyliui. Galbūt reikėtų vengti kuponų vaikų žaislų parduotuvėse, kadangi naujagimiui geriausias žaislas — mama ir tėtis.

Jūsų laikas. Na, o jeigu vis dėlto norite dovanoti mažiau materialius dalykus, visada galite padovanoti savo laiką. Tiesiog paruoškite savo kuponą, kuris leistų naujiems tėveliams paprašyti jūsų pagalbos: kažką nupirkti, atvežti, pagaminti maisto, galbūt ateityje pažiūrėti mažylį. Ši dovana gali būti pati geriausia, nepriklausomai nuo to, kad nieko nekainuoja.

Laukite mažylio, bet nepamirškite mamos ir tėčio

Kai naujagimis išvysta pasaulį, jis tampa svarbiausiu, tačiau labai svarbu prisiminti, kad jo mamai ir tėčiui reikia mūsų rūpesčio ir palaikymo žengiant pirmuosius žingsnius tėvystės link. Paklauskime karts nuo karto kaip jie jaučiasi (ne kaip gyvena, nes atsakymas bus — gerai). Priminkime jiems, kad visada gali į jus kreiptis pagalbos, net jeigu ta pagalba — tik atvežti puodelį kavos iš degalinės. Padėkime jiems pajausti, kad jie yra palaikomi ir mylimi.

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.