Gimdyvės krepšelis — ką pasiimti į ligoninę?

Gimdyvės krepšelis — ką pasiimti į ligoninę?

Po truputį įsibėgėja jūsų mažylio kelionė į šį pasaulį — puikus metas susiplanuoti (o gal ir susidėti) daiktus į ligoninę ar gimdymo namus.

Kada geriausias laikas susidėti daiktus į ligoninę? Atsakymas — dabar. Jeigu jums šis klausimas kelia nerimą — išspręskite jį dabar ir mėgaukitės laukimu.

Jeigu vis dėlto šį straipsnelį atsivertėt paskutinę minutę, praleiskite patarimus ir keliaukite iki pabaigos. Straipsnio pabaigoje rasite išsamų daiktų sąrašiuką, kuris padės susidėti visus būtinus daiktus vykstant į ligoninę.

Kur viską susidėti?

Jeigu namuose neturite lagamino ar krepšio, galite pasiklausinėti draugų ir tokį daiktą pasiskolinti. Svarbiausia, kad jis būtų pakankamai talpus, nes daiktų bus nemažai. Tikrai nebūtina savo ir mažylio daiktus dėti į atskirus lagaminus. Geriau pasiruoškite vieną atskirą nedidelį krepšį į gimdyklą ir pagrindinį lagaminą, kuriame bus daiktai, reikalingi palatoje.

Kad ligoninėje būtų lengviau rasti daiktus, naudingiausia savo, mažylio ir palydos daiktus sudėti į atskirus maišelius ir tik tada įdėti juos į pagrindinį lagaminą.

Kad ir kiek daiktų prisidėtumėte, vis tiek, tikėtina, kad kažką pamiršite. Nesijaudinkite, tiesiog atlikite namų darbus. Iš anksto susitarkite su šeimos nariu ar draugu, kad esant reikalui, prašysite atvežti trūkstamus daiktus.

Drabužiai — ką ir kiek įsidėti?

Svarbu paminėti, kad palatoje būna pakankamai šilta, dėl to reikėtų įsidėti lengvesnius drabužius. Jeigu bus vėsoka, visada gali išgelbėti chalatas. Pasiskaičiuokite, kad ligoninėje galite praleisti bent 3 naktis, taigi atitinkamai įsidėkite ir drabužių. Jeigu matote, kad daiktų kalnas didėja, o vietos lagamine nedaugėja — niekas jūsų neteis, jeigu visą laiką ligoninėje prabūsite su naktiniais marškiniais ir chalatu. Patikėkite, gimus mažyliui, madų demonstravimas bus paskutinis dalykas, apie kurį galvosite.

Reikėtų pasiimti bent dvejus naktinius marškinius, nes po gimdymo jie gali būti sutepti. Taip pat rekomenduojama rinktis naktinius marškinius, kurie leistų apnuoginti krūtinę, kadangi gimusį kūdikį dažniausiai paguldo ant šiltos mamos krūtinės. Kaip gera mažyliui vėl išgirsti mamos širdelės plakimą ir jausti jos kvapą...

Naujagimio-kraitelis

Mažylio drabužių reikėtų pasiimti kiek daugiau, nes visko nutinka keičiant sauskelnes. Žinoma, galėsite rūbelius išsiskalbti rankomis ligoninėje, bet 5 rinkinukai būtų optimalus pasirinkimas. Taip pat būtų naudinga turėti naujagimiams skirtas pirštinaites. Ką tik gimusio mažylio nagučiai labai aštrūs, taigi jie dažnai apsidrasko veidelį. Kitas pasirinkimas — rūbeliai su užverčiamais rankogaliais.

Kalbant apie lauko drabužius — jeigu jūsų atvažiuos pasiimti, juos galite palikti autokėdutėje automobilyje. Automobilyje galite palikti ir pleduką, nes ligoninėje mažylio patalyne pasirūpins.

Kasdieniai daiktai

Vykstant į ligoninę ar gimdymo namus, svarbu nepamiršti asmens higienos priemonių. Įsidėkite dantų šepetėlį ir pastą, kremą, taip pat galite įsigyti mažos talpos buteliukus šampūnui ir kitoms skystoms priemonėms (sutaupysite vietos).  Taip pat nepamirškite bent poros rankšluosčių. Rankšluostis bus reikalingas jums ir mažyliui. Žinoma, keisdama sauskelnes galite naudoti šlapias servetėles, tačiau apiplovimas tekančiu vandeniu yra žymiai švelnesnis. Galite rinktis mikropluošto rankšluosčius — jie puikiai sugeria drėgmę, greitai džiūsta ir užima labai mažai vietos. 

Kai kuriose ligoninėse vis dar reikėtų turėti savo įrankius valgymui ir puodelį bei tualetinio popieriaus. Tikėtina, kad neturint, jumis pasirūpins, bet kartais tiesiog smagiau turėti savo.

Bene svarbiausias šių laikų daiktas — telefono pakrovėjas. Tikriausiai naršymui laiko neturėsite, bet kaip bus gaila, jeigu išsikrovus telefonui negalėsite nufotografuoti tų „pirmųjų kartų“ ar tiesiog visam pasauliui pranešti, kad mažylis jau atvyko.

Svarbiausi dalykai, kurių nevalia pamiršti

Kad ir ką paliktumėte namuose, ligoninėje jumis pasirūpins.

Bet jokiais būdais nepamirškite nėščiosios kortelės, asmens dokumento ir teigiamo nusiteikimo.

Viskas bus gerai!


Tikimės, kad šiek tiek padėjome jums apsvarstyti ko reikia ir nuspręsti, ką imsite į ligoninę. Štai glaustas daiktų sąrašas, kuris padės susipakuoti savo gimdyvės krepšelį (tiksliau — visą lagaminą).

Gimdyves krepselis ka pasiimti i ligonine

Beje, kartu su Sausi tortai higienos priemonių gimdyvės krepšeliu gausite detalesnį daiktų sąrašą. Jis papildytas daiktais, reikalingais jūsų palydai, taip pat jame bus glaustai surašyti patarimai, kurių dalį aptarėme šiame straipsnyje. 

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.