Geriausios sauskelnės — kaip išsirinkti?

Geriausios sauskelnės — kaip išsirinkti?

Šiandien internetas, televizija ir radijas lūžta nuo įvairių pasiūlymų įsigyti pačias geriausias sauskelnes kūdikiams.

Forumuose ir socialinių tinklų grupėse gausu patarimų įsigyti vienokias ar kitokias sauskelnes – gerai žinomus prekinius ženklus ar, atvirkščiai, mažiau girdėtus. Kartais rekomenduojama išbandyti net kitoms šalims (Norvegijai, Didžiajai Britainijai ir pan.) skirtas sauskelnes, nes teigiama, kad jos kokybiškesnės.

Ne paslaptis, kad jūsų mažylis sunaudos kalną sauskelnių, kol išmoks naudotis tualetu. Tikėtina, kad teks išbandyti keleto skirtingų gamintojų sauskelnes, kol atrasite geriausias. Tai kokios tos geriausios sauskelnės? O gal reiktų sakyti – tinkamiausios, nes kiekvienas mažylis yra ypatingas. Kas geriausia vienam, kitam gali visiškai netikti.

Deja, bet dažniausiai teks pasitelkti bandymo metodą. Tai jums gali kainuoti daug pinigų, o netikusių sauskelnių likutis užims vietą namuose. Nenusiminkite, štai keletas patarimų, kurie padės, kad tų bandymų būtų mažiau!

Tinkamas dydis

Tinkamas sauskelnių dydis – vienas svarbiausių dalykų, kad jūsų mažylis jaustųsi patogiai.

Ant sauskelnių pakuotės visada rasite skaičius, nurodančius kūdikio svorį, kuriam skirtos sauskelnės. Deja, šie skaičiai kartais gali apgauti. Skirtingi gamintojai parduoda skirtingas sauskelnes: platesnes, siauresnes, aukštesniu arba žemesniu liemeniu. Be to, ir mūsų mažyliai būna skirtingo sudėjimo. Tai kaip vis dėlto pasirinkti tinkamą dydį?

Visais atvejais teks bandyti. Pavyzdžiui, jeigu pro sauskelnes išmatos prateka, tai jau rodo, kad jos yra netinkamo dydžio. Jeigu jūsų mažylio nugarytė nuolat išsitepa – tikėtina, kad sauskelnės per mažos. Jeigu išmatos nuolatos prateka per kojytes – sauskelnės yra per didelės ir nepakankamai priglunda.

Priminimas – uždėjus mažyliui sauskelnes, į tarpą tarp pilvuko ir sauskelnės turi tilpti jūsų pirštas. Taip užtikrinama, kad sauskelnės neveržtų pilvelio.

Ypatingos sauskelnių savybės

Šiuo metu dauguma sauskelnių turi indikatorių, kuris pakeisdamas spalvą parodo, kad sauskelnės jau šlapios. Pirmagimio tėveliams tai ypač naudinga savybė, tačiau nereiktų aklai pasitikėti šia juostele, nes gali būti, jog sunaudosite žymiai daugiau sauskelnių nei reikia.

Juostelė savo spalvą pakeičia nuo mažiausios drėgmės, nors mažylis tik vos pasišlapino. Naujagimis šlapinasi maždaug 6-7 kartus ir tuštinasi maždaug 2-3 kartus per parą. Taigi, jeigu sunaudojate daugiau nei 10 sauskelnių per parą, tikėtina, kad labai skubate keisti sauskelnes. Žinoma, pilnos šlapios sauskelnės yra kitas kraštutinumas, kuris gali sukelti iššutimus ir sudirgintą odelę. Jeigu pastebėjote, kad keičiant sauskelnes kūdikio odelė paraudusi, sauskelnes keiskite dažniau. Jeigu odelės būklė vis tiek prasta, galbūt verta pagalvoti apie kitas sauskelnes, nes šios jūsų kūdikio odelei netinka.

Naujagimiams taip pat siūlomos sauskelnės su iškirpimu bambutei. Tai naudinga sauskelnių savybė, tačiau ir be jos galima išsiversti – tiesiog galite užlenkti sauskelnių viršų. Daug svarbiau yra kasdien valyti bambutę, kad joje nesikauptų nešvarumai. Taip pat verta išbandyti oro vonias – nuimkite kūdikiui sauskelnes ir leiskite kelias minutes pabūti be jų. Ši procedūra padeda gyti bambutei ir užpakaliuko iššutimams bei grūdina mažylį. Primename, kad kambaryje turi būti šilta, bent +21˚C.

Sauskelnių sudėtis yra taip pat labai svarbus aspektas, kadangi nuo to priklauso, ar jos tiks jūsų kūdikio jautriai odelei. Dažniausiai ekologiškos sauskelnės turi mažiau sudedamųjų dalių, dėl šios priežasties jos gali būti tinkamesnės labai jautriems mažyliams.

Jūsų prioritetai

Renkantis sauskelnes nemažiau svarbūs yra ir jūsų prioritetai:

- norite sutaupyti lėšų — jūsų mažyliui gali idealiai tikti pigesnės sauskelnės;

- tikitės aukščiausios kokybės — išbandykite populiariąsias japoniškas sauskelnes;

- siekiate tausoti gamtą — išbandykite ekologiškas sauskelnes, šiuo atveju verta apsvarstyti ir daugkartinių sauskelnių naudojimą.

Tikėtina, kad idealias sauskelnes galite atrasti iš pirmojo bandymo, bet jeigu vis nepavyksta išsirinkti tinkamiausių, išeitis gali būti sauskelnių pavyzdžiai. Geriausios sauskelnės gali būti atrastos greitai ir pigiai. Svarbiausia, kad jos bus geriausios būtent jūsų mažyliui!

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.